ƏXLAQSIZLIQ, ƏXLAQSIZLIQ YOLU (AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASININ YÜZ İLLİYİNƏ)

2018-ci il sentyabrın 24-de, saat 18 otuzlarda “Medeniyet” TV-den gözel bir mahnı dinleyib düşüncemi açmag, arıtmag istedim. Orada başda Az.TV olmagla bütün az.tvlerde efiri tutmag üçün günboyu verilen, heç bir ulusal, menevi, axlag deyeri olmayan eskimiş çevirme film gösterilirdi. İsteyimi topluma gullug  adı ile yaradılsa da, öten 25 ilde yaradılış amacının, felsefesinin tersine Az.TV-den öte “ağalıg”çı olan “İTV”-de aradım.  İTV-de yanılmıramsa, Tevekkül… adlı bir pedagoji elmler doktoru axlagdan, milli-menevi deyerlerden çeynenmiş sözleri gumbuldadırdı…Sunucu gız Tevekkülden sonra yanında oturan soy adını unutduğum, Elşad adlı bir felsefe doktorundan axlagla bağlı İslam dınindeki baxışların neceliyini sordu.

Adının altında felsefe doktoru yazdırmış, ancag görünür indiyecek toplumsal, sosial borcunu öyrenmemiş, anlamamış bu adam dedi; bu sualı peyğemberimizin xanımlarından birine veribler. O bele deyib: siz Quran oxumursunuzmu?

Sayğılı yurddaş, senin felsefe doktorunun cavabına bax???!!! Vay, Azerbaycan, vay!!!

Bu adam dinden felsefe doktorudursa, onu da yazmag gerekdir!

Felsefe doktoru tanımı, adı da YAPçıların uğursuz uydurmasıdır. Düşünürsünüzmü: İxtiologiya (gurdları öyrenen bilim) üzre felsefe doktoru…

Son çağlarda Azerbaycan Respublikasında disertasiyaların pulla yazılıb satıldığını, bele oxumamış felsefe doktorlarının, elmler doktorlarının göbelektek artdığını bilirik. Bakıdakı yazanlar bir yana, Moskvada, keçmiş SSRİ-nin ayrı-ayrı böyük kendlerinde Azerbaycan Türkleri üçün disertasiya “kaçatdayan”ların olduğu da bilinir. Azerbaycan Respublikasında “özü yazanlar”ı min bir çetinliklerle üzleşdirir, 2-3 yol müdafie etdirir, adına sayğı göstermeyen Ali mehkemelerde süründürüb “canını alırlar. Pulla yazdıranlarsa “dal” gapılardan oğrutek sürüşüb, bir anda keçirler. Uzun iller AAKda işlemiş bir elmler doktoru bunu mene bele bezdi; AAK Azad Mirzecanzade döneminde bazar idi, indi superbazar – böyük bazar olmuşdur.

İndi Azerbaycan Milli Elmler (arabcadır, türkce Bilimler olmalıdır) Akademiyası en yüksek bilim araşdırıcılığı gurumundan çox orta bilikli adamların, dost-tanışın gızlarının başını girlediyi, gohumlara yüksek adların verildiyi, günlerle işe gelmeyen xatunların gününü keçirdiyi “obyekt”e çevrilib. Bele getse, Azerbaycanda bilim tükenecek, toplumsa daha da ahlagsızlaşacagdır!!!

Aşağı düşünceli adamlarla onları televiziyaya çıxarıb Türk ulusuna, Azerbaycanlılara Mehemmedin arvadlarından birinin “dediyi”le axlag dersi keçenler YAP ağalığının anlamazlıgdan  demek olar ortadan galdırdığı FELSEFE biliminde öyrencilere Arab sözü de olsa ictimaileşme-toplumsallaşma kategoriyasının öyredildiyini bilmelidirler. Öyrenciler ictimaileşme kategoriyasından toplumsal olayları çözmek yerine bayağıcasına, ölçü-biçisiz  yaymağın toplumun yüksek axlaglı yaşamını poza bileceyini de öyrenirdiler.

Biryonlug anlamalıyıg: toplumsal, sosial olayların çözümü de toplumsaldır, evrenseldir!!! Bu işde dövletle toplumsal gurumlar birge, elbir calışmalıdırlar. Mehemmed peyğemberin arvadlarından (?) birinin adına uydurulmuş söylence ile toplumda yüksek axlag yaratmag olmaz!!!

Yüksek axlag evrensel, çoxarvadlılıgsa axlagsızlıgdır. Bu anlamda Mehemmed peyğemberi evrensel hügug baxımından yüksek axlaglı adam saymag olmaz!!!

Bu yönde çekişmek anlamsız bir şey olsa da, kitab oxumamış, fanatik dinçilere 1-2 toxtadıcı sual vermeden keçmek olmur:

  1. Mehemmed özü oxumamışdı. Onun arvadları müselmanların cahillik dedikleri – yeni doğulan gız çocuglarının toprağa basdırıldığı çağda Arabistan çöllerindeki hansı universiteti bitirmişdiler?
  2. Bu oxumamış cahiller Guranı hansı çap evinden alırdılar?

İpucu da verirem: Vasim Memmedaliyev az.tvlerden Guran ayelerini, Alinin goşuglarını kağıza yazıb gala gapılarına asdıglarını deyir…

Belke, Molla Erdoğanın cahillerinden birinin bu yaxınlarda dediyitek, telefonla interneti de o, cahil müselman Arablar yaradıblar???!!!

XXI yüzilde bilime, texnolojiye, gelişmiş demokratik politik guruluşa köklenmiş Azerbaycan Türklerinden din söylencelerile çağdaş, yüksek axlaglı toplum yaratmag olmaz!!!

Sunucu gız danışmag üçün sıra gözleyen xatunlara üz tutanda kanalı TRTSPORA keçirdim.

Ertesi gün internetden Qazağıstan Respublikasında okullarda din propagandası ortamı yaradacag geyim geymeyin, dövlet gurumlarında namaz gılmağın yasaglandığını öyrendim. Azerbaycan Respublikasında ise ulusal çıxarları unudan YAP ağalığı ölkeni Arab-sion din işbirlikçilerinin eline verib. Bu, dünyevi, demokratik respublikaçılıg yolundan sapma, Azerbaycanı, Türk ulusunu Orta çağ geriliyine surüklemekdir.

Beyler, beyimler, oyanın, sonra gec olacag!!!

27 sentyabr 2018

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv