YADİGAR TÜRKEL. İMADƏDDİN NƏSİMİ İLİLƏ BAĞLI

  Azerbaycan prezidenti 2019-cu ili “Nesimi ili” adlandırıb. Bu addım hansı derin sosioekonomik, kültürel – toplumsal ölçülere dayanır, amacı, stratejisi nedir, bilmirem. Bele böyük işin yolgöstereni – dövlet programı da bildirilmeliydi. Buna baxmayarag, İmadeddin Nesiminin Azerbaycan Türklerinin aydınlarının düşüncesindeki uca, gutlu adından strateji yararlanmalıyıg. Mence bu arada Nesiminin

  1. İnsanın düşünce özgürlüyünün savunucusu olduğu, bu ideyanın çağdaş, demokratik Azerbaycan Respublikasının politikasının en birinci ilkelerinden olması işde gösterilmelidir.

  1. Ölkedeki bütün politik tutsaglar, tutuglular buraxılmalı, Azerbaycan Respublikasında bundan sonra heç kim politik baxışlarından, yazdıglarından dolayı sorğulanmamalıdır!!!
  2. Nesiminin Türk dilinde Füzuliden yüz il gabag anlamlı goşuglar yazdığını göze alarag, ASE-dekitek yaxşı mülemmeler (yarıarabca yarıtürkce söz birleşmesi) yazdığı lie öyünmemeli, son illerde texliye, reğmen… kimi Arab sözlerile, “heyatını itirdi”, “dünyasını deyişdi”kimi uydurmalarla doldurulan Türkdilinin, uca Türk adı gaytarılmalı, bu gözel dilin yersiz, deyersizArab sözlerinden, elece de başgalarından Nesimi deyentek ARIndırılmasına çalışılmalıdır!!!
  3. “Heggi-tegva adem oğlu özüdür”, “mende sığar iki cahan, men bu cahana sığmazam”, “enelheg (menem heg-allah)” deyib insanı “gible” sayan Nesiminin Arab-Sion işbirlikçilerininTürk ulusunu yeniden DİN GERİÇİLİYİne yönlendirmesinin garşısı alınmalıdır!!!
  4. 6,7,8,9,10-cu… düzükler galsın Azerbaycan Respublikasının başında duran Ali Hasanov, Abulfaz Garayev, Akif Alizade, Möhsün Nağısoyluya. Görek ne edecekler?!

 

 

                            22 yanvar 2019-cu il.

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv