YADİGAR TÜRKEL. Qulluq

Men huyca, elece de eyitimce bilgi yayıcısı – jurnalist deyilem. Hansısa bilgini derinden analiz etmemiş nese yazammıram. Ancag Azerbaycandakı son sosial-politik olaylar bütün yurddaşlartek meni de çox düşündürdüyünden. bu kiçik sosial-politik, eyitimçi yazını yazdım.
Heydarizmin tör-töküntüleri Azerbaycanda 1988-ci ilden menim sosial-politik eyitimçiliyimin deyerini anlamasalar da o, Türk ulusunun aydınlarının çox yüksek deyerlendirdiyi danılmazlıgdır!
Arabın İslam dininin ideologiyası ile “Allahın gulu” edilib, ulusal Türk düşüncesi dolaşdırılmış Türklere “Padişahlar allahın yerdeki kölgesidir”, “Padişahım, Güneş de senin gözel üzünü görmek üçün çıxıb” kimi aldatmalar, dolamalar sırınmışdır. Azerbaycan Respublikasının, Türkiye Respublikasının, İran İslam Respublikasının aydınları, elece de başga Türk respublikaların aydınları  soydaşlarımızı çağdaş “Şeyx nasrullalar”ın elinden alıb, bir daha bele garanlıgda batmamalarına çalışmalıdırlar!

İyunun 18-de Türkiye Respublikasının Parlamentinde Molla Şerdoğanın “Parlament komisyonlarından” birinin başçısına söz verdiler. Molla Şerdoğanın  “gulu” yasanın maddelerinde cümleler arasında nögteler goyulmuşdur. Biz nögtelerin vergülle deyişdirilmesini öneririk – dedi.

Bu, acınacaglı görüntü Molla Şerdoğanın başçılığındakı allah… allahçı gulların 1990-cı illerde Azerbaycan Türklerine de demokratiya ölçüsü olmuş Türkiye Respublikasının ne güne goyulduğunu gösterir.

Yurddaşlar Heydarizmin tör-töküntülerinin  Azerbaycan Respublikasını bundan da pis güne goyduğunu menden yaxşı bilirler. Burada ancag yazını dolğunlaşdırmag isteyile bir neçe gün gabagkı olmuşu yada salıram. Jurnalist kiminse anlamsızca dil-dil öten sözcüsüne deyir: Koronavirus xestelerinin kimliklerini goyun Azerbaycan Respublikası Sağlamlıg Bakanlığının saytına…

Sözde sözçü gumbuldadır: “Gelin el-ele verib vatandaşlarımızı, insanlarımızı koronavirus xesteliyinin olmasına inandırag…”.

Parlamentar demokratik guruluşlarda ölkenin bütün yönetimi Elin, Ulusun seçdiyi Parlamentin, hügugun gözetiminde – kontrolunda olur, kimse de bu gözetimden yayınamaz, gaçammaz!!!

Bele olmaz, sevimli yurddaşlar!!! Bu çağdışı düşünceden, yönetimden gurtulmağın demokratik yollarını tapmalıyıg!!!

 

20.06.2020

 

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv