YADİGAR TÜRKEL. BAŞ İDEOLOGUN YALANLARI İLE BAĞLI

Rus dilinde AZERBAYDJAN gazeti. 21mart 1920-ci il, s. 58.

VESNA

O sestra! Po vole roka
B sakle uzkoy i sıroy
Ya, jemçujina Vostoka,
Tixo vyanu pod çadroy.

1

Posmotri: kakiye tuçi
Otorvavşisya ot gor
Zaslonyayut mne moguçiy
İ prekrasnıy krugozor…

2
Dlya tebya, bıt mojet stranno,
Çto, s peçalyu na glazax
Nablyudayeş postoyanno
Tı sestru svoyu v slovax.

3

No poymi: proxodyat godı
A iz mraçnıx etix tuç
İz za veçnoy nepogodı
Mne ne svetit solntsa luç!

4

Ya – raba! K çemu mne laski,
İ sverkayuşiy ubor?
Yesli daje bez povyazki
Zatumanen svetlıy vzor!

5

Moy narod vsegda v okovax,
Moy narod pokorno spit,
İ ne slışiş pesen novıx
Çto vesna yemu sulit…

6

Radi boga i proroka
Tı skaji, skaji sestra:
Ne spadyet c litsa Vostoka
Vekoveçnaya çadra?.

7

“Da sestra! Tı dolgo spala,
Tı ne znayeş, çto u nas
Tam, vnizu, Vesna nastala
İ svobodnım stal Kavkaz.

8

Çto uşyol teper v mogilu
Çujezemnıy, tyajkiy gnyot,
Çto teper poçuyal silu
İ prosnulsya naş narod.

9

Çto sbıvayutsya svyatıya
Vekoveçnıye meçtı,
Çto isçezli nitı alıya,
Raspuskayutsya svetı.

10

Net uje rabsva bespredela,
Kak muçitelçnogo sna,
İ na zemlyu podospela
Veçno yunaya Vesna.

11

Ax! Vzglyani: i zdes sverkaya,
İz za etix mraçnıx skal,
Vaşi gorı ozaryaya,
Luç prekrasnıy zasiyal.

12

Ulubnis! Vesna nastala…
Vmesto prejnix, zimnıx uz
İ tebe sudba poslala
Yarkiy, solneçnıy Novruz.

GYULNAR

 

1-Cİ SÖZARDI: Yüz iki il gabag goşulmış bu goşug Azerbaycan Türklerinin bugünkü ağır gününü de çox aydın gösterir! Onun yazarı kimdir?! Bilinmir. GÜLNAR! Tanınmaz, bilinmez, politik, ideoloji düşünceli bir Türk gızı, Türk gözeli! Gerçek sevillerden biri!

Bu goşug gözel GÜLNARı o çağadek Azerbaycan Türklerinin en gözel goşugyazanı edib. Gülnar: Hemide xanım Zardabi, Şefige xanım Efendizade, Maral xanım Rahmanzade, Nigar xanım Refibeyli…

Azerbaycan Türklerinin düşüncesine yeridilmiş ulusal yaddaşdağıdıcı,  yadlaşdırıcı İslam dini uca Türk ulusunu yox etmeye yönelmiş ulusüstü ideologiyadır! Azerbaycan Respublikası Açısını yeniden gursag da, onun ideoloji yönetimi 27 ildir yağıların yetirdiyi ulusal yaddüşüncelilerin elinde olduğundan, yüz il keçse de, gözel Saadet Cahangir bu gün yene belece ağlayır, göz yaşı tökür, Azerbaycan, Azerbaycan deyib, ölür… Arxası yox, el atanı yox! Heydarizmle yal yolçusu yandaşları, bir de molla Allaşükür Azerbaycanı yeniden azgala gözel Gülnarın göz yaşının yayımından 36 gün sonra gelmiş Rus-ermeni-sovet-mason bolşefaşizminin soygırımı çağına çatdırmışlar! Ağlar, gözüm ağlar! Yanar, Elim ağlar! Susmaz sözüm ağlar!

 

İKİNCİ SÖZARDI: BAŞ İDEOLOGUN YALANLARI  İLE BAĞLI

50 ildir Azerbaycanın başında olub, Azerbaycan Türklerini ideoloji, kültürel, ekonomik aşındırmış, yaraşmasa da, dırnagarası akademik, bilimçi adı olan Ramiz Mehdiyev Toy olayından sonrakı özünügoruma yazılarının birinde Azerbaycan AYDINLARını suçlayır…

İnsanın anadngelme-genetik utanmag duyğusu vardır. Görünür, bunun utanmag duyğusu yoxdur!

Ramiz Mehdiyev! Bu 50 ilde Azerbaycan Respublikasının aydınlarını yox eden, onların passionar ulusal düşüncesinin, ulusal gücünün, ulusal ideologiyasının oluşmasının garşısını alan “baş ideolog” sen deyilsenmi?! Kimi suçlayırsan?!  İkincisi, akademik adın olsa da, senin Türk dilinde bele yazılar yazmag bacarığın yoxdur! “Mejnasionalnıye otnoşeniya. Problemı, poisk ix reşeniya” doktorluğunu yazan da bilinir! Yalan danışma!

Azerbaycanın baş ideologu,  deyek, Heydar Aliyev senden böyük şexsiyetdi, o çağda ede bilmirdin, gücün çatmadı. Heydar ölenden sonra ağalığa getirdiyin oğlu İlham Aliyeve çağdaş, demokratik dövletçilik yolu gösterseydin, oğluntek önüne düşüb getseydin, o garşı çıxacagdımı?! Yox!!! Böyük idin, ağsaggaldın, o çağda politologiya indeksi yerine verilen “sosial felsefe”den ilk doktorlug müdafie edenlerdendin, gösterdiyin yolla da gedecek, Azerbaycan Respubliksaı, Azerbaycan Türkleri bu gün bele ağlar günde olmayacagdı!

Ramiz Mehdiyev! Sen Azerbaycanı ideoloji çökdürmüş adamsan! Hanı Azerbaycanın en görkemli tarixçisi Cemil Hasanlı?! Hanı size baxanda bir az ağlı, vicdanı, ulusal düşüncesi yüksek Salaheddin Xalilov?! Hanı Nesib Nesibzade?! Hanı Gafar Çaxmaglı?! Hansı ölkededirler?! Bunlar öteri andıglarım, yadıma düşenlerdir.

Sen iki ildir dağıtdığınız AMEA-nın başındasan! Bu dönemde onun yönetimini demokratıkleşdire bilmezdinmi?! Belke İlham Aliyev garşı çıxacagdı?! AMEA-da bir institut direktoru, bir bölüm, bölme müdiri… seçilmir. Seçki olsaydı AMEA-nın institutlarının hansının indiki başçısı bir de seçilerdi?! Bu işi – hügugu gurub uyğulamag ne çetin işdir?! Bu sürede bilimden uzag, daha çox gohum-agrabaya, dilçilere verilib onları sesverme, günkeçirme elaltısına çeviren, Deli Petrodangalma akademik adını ortadan galdıra bilmezdinmi?!

Sen Azerbaycan Respublikasında çağdaş, çoxlugçu demokratik Açı ideologiyası yürütseydin, bügünkü ulusal ideologiyasız, gorunmasız güne düşmezdik! Birce Yandexe bax, gör yağılar Azerbaycana, Azerbaycan Türklerinin yurdsever aydınlarına nece sayğısızca dağ çekirler!!!

Haradasan baş ideolog, akademik Ramiz Mehdiyev?! Savaşa gücün, ağlın çatmır, yağını ideoloji basmağa neyin yoxdur?! Hara aparacagsınız, insanlardan oğurladığınız milyardları?!

Menim huyum, adım oğurladığın milyardlarından danışmağa goymur…

     11 sentyabr 2020-ci il

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv