YADİGAR TÜRKEL. LEZGİNKA

Sevimli YURDDAŞLAR! Novruz Bayramınız gutlu olsun!  Türkce Yeni Gün deyilen Novruz yazın gelişi, oyanışdır. Yatmayın! Gözel günler, şen günler, yoluna düşen günler, bilin garşınızdadır! Gözel Azerbaycanda ağ günleriniz ilde 365 gün olsun!

1

Velokorosizmde 200 il, Bolşefaşizmde 70 il Azerbaycan Türklerini yox etmek, yox göstermek üçün çox böyük ulusüstü – superetnik politika yürüdülmüşdür. Azerbaycan Türklerine ancag “Lenin, Lenin, yolunda, gızıl bayrag elinde, Çalışırıg-vuruşurug, Lenin baba yolunda. Cennet grmek isteyen Azerbaycana gelsin. Gardaş olub Hayastan, Azerbaycan…” demek yolu goyulmuşdu. Bu, ideoloji basğı, yasag politikası Azerbaycan Türklerinden politika, geopolitika bilimçilerinin, ideologların yetişmesinin garşısını almış, soydaşlarımızda “Ezizinem eyy, Garabağ eyy…” – ağlamag, göz yaşı, gullugçulug baxışı oluşdurmuşdu. Azerbaycan Respublikasında 1985-ci ilin aprelin 23-den sonra az-çox yetişen ideologları da Heydarizm dağıtdı. Bu da bir anlamda Velikorosizmin ulusüstü politikasının, Açı yönetimi biçiminin Azerbaycan Respublikasında yaşadığının göstericisidir. Çox acınacaglıdır!  

2

Bu gün Azerbaycan Türkleri üçün önemli işlerden biri Velikorosizmin ideoloji dağıdıcılığının yayıldığı, yaşadıldığı önemli ortamlardan biri de Rusiyanın olduğu deyilse de, Ermenilerin elinde olması görünen Yandexde yağılarla ideoloji savaşı uğurla sürdürmekdir. Azerbaycan Respublikasının, Azerbaycan Türklerinin bunun üçün yeterince maddi-menevi, ideoloji gücü vardır. Yandexde kulturolojilik görüntüdür. Rusiya olmazsa, Gafgaz Elleri bir-birini gırar, Azerbaycan Türkleri Gafgaz Elleri, Gürcülerle, Türkiye Respublikası ile, o biri Türklerle birleşib, Böyük Turan – geopolitik, ekonomik, kültür bölgesini gurarlar uydurması Yandexsin “baş ideya”sısdır. Bir-iki örnekle oxucuların düşüncesini aydınlatmağa çalışacağam.

3

Bir de görürsen, Velikorosizmin zurnalisti olan çığırgan bir “Ermeni” agenti yazır: “Velikiy Armyanskiy general …”. Oxuyb görürsen, heç bir  böyüklük yoxdur. Velikorosizmin gullugçusu olan sıradan biri, ya da başkesen.

2-ci Garabağ Savaşı başlayandan iki gün sonra  gedib Orduya Dilekce verdim. O günlerde Yandexdeki boşluğumuzu görüb, bacardıgca ermenileri utandıracag açıglamalar yazırdım…  Yandexde Ali Albanvi adlı bir agent vardır. Onun işi o birilertek yalan-palanla  Azerbaycan Türklerini aşağılamag, gısgırdıcı: “Lezginskoye gosudarstvo…”, “…Lezginskiy poet”, “…Drevniy Lezginskiy gorod”, Lezginskiy general…” başlıglı yazılarla Gafgaz Ellerinden olanları bir-birinin üstüne saldırmagdır. İsteyenler 2021-ci il yanvarın 3-de  FB sehifeme goyduğum “Velikorosizmin agenti Ali Albanvi” adlı yazını oxuya bilerler.

4

2-ci Garabağ Savaşı günlerinde garşılaşdığım yazılardan birinde Lezginka deyilen oyun havasının Gafagaz Ellerinden kiminse olması gışgırdılırdı. Sözsüz, yazı garşı çıxan, ters açıglamalar doğurmuşdu: o yazırdı Lezginka menimdir, bu yazırdı Lezginka menimdir.

Men de bele bir açıglama yazdım. Gardaşlar! Lezginka oyun havası sizin hamınızındır! Lezginka Gafgazın, Gafgazlıların yaşanmış tarixidir. Kimse demesin, Lezginka menimdir. Bu, çox böyük yanlışlıgdır! Lezginka oyun havasını kimin, hansı ulusun, elin yaratdığı bilinmir, bilinmez de!

Lezgi sözünü Velikorosizm ideologları yaradıblar, Onlar bütün Gafgaz Ellerinden olanlara Lezginı-lezgiler deyirdiler. Siz bele garşıdurmalara aldanıb çekişmelere başlasanız, dağılar, çökersiniz. Sayca kiçik ellerin böyük kültür yaratmag gücü yoxdur. Ona göre de, yağıların aldatmacalarına aldanmayın! Baxın, Azerbaycan Türklerinin itiliyi Lezginkadan azca yavaş Gaytağı deyilen biçimi vardır. Gaytağı kimese Lezginkadan, Lezginka kimese Gaytağıdan gözel görüne biler. Bir Azerbaycan Türkü, ya da Azerbaycanlı heç demir, demez Lezginka menimdir. Bu, böyük axlag, böyük terbiye, böyük kültürdendir.

Garşılıglı sayğı, sevgile yaşayın, yağıların körüklediyi yalançı ulusalçılığa aldanmayın! Bele yaşamayıb, olmamış açılar, kültürler uydursanız Gafgaz Ellerini yox etmeye çalışan Velikorosizmle Ermeni kaftarlarının oyuncağına çevrilersiniz! Ermeniler Rusiya İmperiyası Gafgazı tutmağa başlayandan yurdlarınıza göz tikib.  Sizi ele keçirilen yerinizden-yurdunuzdan sürgünlere nece govduglarını, soygırım etdiklerini unutmayın! Lovğalansanız, boş lovğalıg göstergesinde  boğulan ancag siz olacagsınız!  Baxın, düşünün.

5

2-ci Garabağ Savaşındakı uğur yarımçıg da olsa, Azerbaycan Respublikasının, Azerbaycan Türklerinin dünyadakı yerini, önemini güclendirdi. Azerbaycan Türklerinin başındakılar bunu görmeli, anlamalı, bu uğuru Azerbaycan Respublikasının, Azerbaycan Türklerinin – Azerbaycanlıların Almanlarla Yaponların 20-ci yüzilin 2-ci yarısındakı Yenidendoğuşuna benzer yenidendoğuşa çevirmeliydi. Ancag Elle, Ulusla “Orta çağ reiyeti” kimi davranan, Türk Ulusunun garşısında sorumluluğunu anlamayan Azerbaycan Ağalığı Garabağ Savaşından sorumsuz ağalığını güclendirmeye çalışır.  Bu, çox yanlış yoldur, bu yoldan çekilmeli demokratik yönetime keçmek gerekdir!

 6

Velikorosizm xesteliyi bir yandan da Rus politiklerinin gapıldığı, etnik Rus ulusunun yox olmasına yönelmiş politikanlıgdır. Rus ulusunun sayı ilde 500-600 min azalır, Putin-mutin kimi politikanlarsa hansısa Suriyada ermeni axtarır. Azerbaycan Türkleri etnik Ruslara Rusiya Açısına baxdığıtek baxmır, baxmamalıdır. Çoxunun ganında Türk geni olan, ya da Türk olsa da Rus yazılmış, ruslaşdırılmış rusların çoxu Velikorosizmle Xristianlığın bütün çabalarına baxmayarag Türklertek insansever, yurdsever, arı-duru insanlardır. Azerbaycan Türkleri Rus Ulusuna sayğı ile yanaşır, yanaşmalıdır.
Böyük ekonomik, kültürel gücü olan Rusiya Açısı ile derin ekonomik kültürel ilişkiler gurmag Azerbaycan Respublikası üçün de yararlıdır.
Azerbaycan Respublikası – Azerbaycanlılar Rusiya Federasiyasındakı Dağıstan Ellerile de daha çox kültürel, ekonomik, menevi govuşmag üçün ayrıca politika yürütmelidir.

7

44 günlük 2-ci Garabağ Savaşı günlerinde Yandeksde milyonlarla izleyicinin düşüncesini deyişecek bir ideoloji savaş sürdürülürdü. Azerbaycanlıların bu, Ulusal Savaşını sürdürenlerse çox azdı: Kamran Rustamov, Rizvan Buntürk, bir az da Asif Mesimov, bir de yazılanlara çoxlu yanıt yazan Ağdamlı El Mamedov kimi bir neçe yurdsever. Başda AMEA-nın 50 illik baş ideologu olmagla elmler doktorları, akademikcikcikler ise… ölmüşdü.

Görsel Sosial Basında Rus Maksim Şevçenkonun, Yahudi Roman Sıpinle Mixail Finkelin Ermenilerle Azerbaycan savaşından ayrıca danışılmalı, deyerlendirilmelidir. Menim izleyemediyim, emeklerini bilmeye, deyerlendirmeye gücüm çatmayan başgaları da göze alınmagla…

Roman Sıpinle Mixail Finkel Azerbaycanın, Azerbaycan Türklerinin tarixi, etnik kimliyile bağlı bizim dediklerimizi Yahudi gaynagları ile doğrulayır, Ermeni tarixguraşdıranlarına dağıdıcı yumruglar vururdular. Onlar Aşkenazi Yahudilerin Xazarlar – Azerbaycan Türkleri olduglarını, bu gün başga dinden sayılsalar da Yahudilerle gardaşlıglarını, gardaştek yaşadıglarını gösterib, Ermeni faşistlarile gorucularını çökdürürdüler. Sağ olsunlar! Mence, Azerbaycan Respublikası Ağalığı may ayında “Bütöv Azerbaycan, Bütöv Azerbaycan Türkleri” adlı ideoloji konfrans keçirib, bu önemli ideoloji işi genişlendirmeli, güclendirmelidir!

8

“Yandeks”de yayımlanan yazılardan biri “Ruskiye, Ukraynsı, Belorusı – tri bratsix naroda” uydurması idi.

Ukraynlarla Beloruslar açıglamalarda bunun yalan olduğunu, Velikorosların uydurduğunu deyirler. İndiki Velikorosların bu yalanını yaşadığımız bir olay da kesinlikle alt-üst etdi. Tutuşdurag: Türkiye Respublikasında, Azerbaycan Respublikasında, Güney Azerbaycanda kimse onların gardaş olmadıglarını, Türk olmadıglarını deyermi?! YOX! Demeli, Ukraynalılarla Beloruslar biz Rus deyilik, deyirlerse, Velikoroslar yalan danışıblar, yalan danışırlar!

Buna göre de, Azerbaycan Türkleri İsrail Respublikası, Yahudilerle gardaşcasına birleşmeli strateji varlıg programı yaratmalıdırlar. Molla Erdoğan da Filistin, Filistin… sayıglamasından çekilmelidir. Filistinin derdini tekce Hac dolamasından ilde 20 milyard dollardan çox gazanan Saudi kralı çeksin. Türklerin Filistin derdi yoxdur!

9

Bu işleri görmek üçün Azerbaycan Respublikasının politik guruluşunda, bununla da Açı yönetiminde köklü deyişiklikler edilmelidir. Bu ilkelerle tanışmag isteyenler menim Fb sehifemden fevralın 9-da goyulmuş “Azerbaycan Respublikasının Garabağı geri alandan sonrakı strateji yaşam ilkeleri”ni, 21-de goyulmuş “Azerbaycan Türklerinin Yenidendoğuşu ile bağlı” adlı yazıları oxuya bilerler.

Mence, Azerbaycan Respublikasının ideoloji işlerini düzgün gurmayıb gelişmemiş, yönetim baxımdan çağdışı galsag, işlerimizi geopolitik çözmesek, yağılar bize, yurdumuza yene de el uzadacaglar. Buna göre de Azerbaycan Respublikasını, soydaşlarımızı, yurddaşlarımızı sonsuzadek uğurla yaşatmag üçün durmadan çalışmalı, min illerle sürecek Ulusal Yenidendoğuşa çatmalı, yağıların ellerini yurdumuz Azerbaycandan, Gafgazdan biryollug kesmeliyik!

 

20 mart 2021-ci il

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv