YADİGAR TÜRKEL. ROMAN SIPİN ÖLMƏDİ, BİZ BATDIQ

2-ci Garabağ Savaşında Azerbaycan Respublikasını, Azerbaycan Türklerini  – Azerbaycanlıları yağıdan aslantek ideoloji goruyan İsrailli Yahudi Roman Sıpin martın 28-de 56 degigelik verilişinin sonunda Azerbaycan Ağalığının gerekenleri etmediyini gösterenden sonra dedi: “Ya uxoju! – men gedirem, men getdim!”.
Bizim günde olan uluslar yaşadıgları çetinliklerden gurtulmag üçün başda ideoloji işler olmagla, bütün gerekenleri bilimsel strateji özülde gurmağa çalışmalı, Ulusal Yenidendoğuş, varlıg programı yaratmalıdırlar! Sayğılı oxucular menim Fb sehifemdeki “Azerbaycan Türklerinin Yenidendoğuş İlkeleri” sıralanmış yazılardan bu ideoloji ilkeleri düşünceme, biliyime uyğun gereken günlerde ireli sürdüyümü öyrene bilerler.

Roman Sıpin acından ölmür! O, uca bir oğuldur! Biliklidir, geniş düşüncelidir. Ancag Azerbaycan üçün bu boyda ideoloji çalışmış Roman Sıpinin Türk Ulusunun milyardlarını ora-bura dağıdan YAP Ağalığından, bütün Azerbaycanlılardan onu desteklemeyi istemeye menevi haggı vardır!

Azerbaycan Parlamentindeki, AMEA-nın uydurma “akademik”, doğrusuna galanda ise “akademikcikcik” adı altında neçe min manatlarla donlug alanlardan bir az kesib, Azerbaycanı, Azerbaycan Respublikasını, Azerbaycan Türklerini goruyan  Roman Sıpin, Mixail Finkel, Kamran Rustamov, Rizvan Buntürke… vermek olmazdımı?! Dağıdır, ancag gerekenlere vermirsiniz!

Romanla Mixailin böyüklüyü bir de, onların Aşkenazi, Dağ Yahudilerinin Xazarlar – Azerbaycan Türkleri olduglarını yaymaglarındadır.

Buna baxmayarag, Roman Sıpin gedende kişiliyini – erliyini, Azerbaycan sevgisini bir daha gösterib dedi: Ermeni Azerbaycana yeniden saldırsa, men yene de Azerbaycanı goruyacağam! Yaşasın, Azerbaycanın Roman Sıpintek oğulları!

Bütün burlardan Azerbaycan Ağalığından başga, indi de AMEA-nın başına mıxlanmış, 50 illik baş ideolog utansın!

Ne Roman Sıpin, ne de Mixail Finkel ölmedi, ölmeyecek, yüz yaşasınlar. Ancag biz batdıg!

Azerbaycanlılar bu avtoritar, geri düşünceli yönetimden gurtulub, Almanlarla, Yaponların 20-ci yüzilin ikinci yarısında getdikleri “Yenidendoğuş yolu”nu tutmadıgca ağlar günde galacaglar!

Bütün sevimli yurddaşlarımı, soydaşlarımı bu, yenidendoğuş yoluna çağırıram!

“Azerbaycan Türkleri daha 215, 102, ya da 32 il gabagkıtek ağır dini-ideoloji durğun günde deyildir! Ortada daha ne Rusiya İmperiyasının yürütdüyü strateji “Velikoros politikası”, ne de SSRİ-i bolşefaşistlerinin ermeniyönlü oyunları vardır! Azerbaycan Respublikası BMT-nin üyesi, özgür Respublikadır. Azerbaycan Türkleri bundan sonra yağıların yüz il, ya da 30 il gabag yaratdığı kurallarla, yasalarla yaşayamaz, var olamaz! Buna göre de, başda Azerbaycan Respublikasının prezidenti olmagla ölke başçıları Türk Ulusunun bilimçilerinden, aydınlarından böyük bir “Gurucu Komisyon” yaradıb, Azerbaycan Türklerinin min illerle sürecek, ozünütanıma, özünütanıtma, özünüdoğrulama ilkelerine dayanan politik, geopolitik, sosial, kültürel, toplumsal yaşam strategiyasını  yaratmalıdırlar!”.

 

08 aprel 2021-ci il.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv