Yadigar Türkel. ELMİRA MURADALİYEVANIN AZƏRBAYCAN ACISINI BÖLÜŞƏRƏK

Pr. D-r Elmira Muradaliyeva Fb-deki “Roman Sıpin ölmedi, biz batdıg” ideoloji yazısına yüksek düşüncesine uyğun yanıt verib: “İdaretmenin belası prioritetleri doğru seçmemeyindedir. Görün elm meydanı (başga sahelerde olduğu kimi) kimlerin elindedir?”
Yanıt Azerbaycan Respublikasının salındığı ağır ideoloji durumu aydın gösterir. O, tekce düşünen bir bilimçinin yox, bütün yurdseverlerin çekdiyi acıdır. Azerbaycan Respublikası konstitusiyasının 109-cu maddesine göre, Türk Ulusunun, Azerbaycanlıların passionar enerjisini goruyub, ölkenin yararına yöneltmekden sorumlu Azerbaycan Respublikası prezidentinin ulusal dirçeliş programı yaratmag yerine apolitik işler görmesi daha acınacaglıdır.

Men, felsefe üzre elmler doktoru Yadigar Türkel, Pr. D-r Elmira xanım Muradaliyevanın içindeki Azerbaycan, ölke, yurd acısını duyub, Azerbaycan Respublikasının prezidenti İlham Aliyeve üz tutarag deyirem: İlham bey, 2-ci Garabağ Savaşındakı uğur yarımçıg da olsa, Azerbaycan Respublikasının uluslararası adını ucaltmışdır. Ancag biz Azerbaycan Respublikasını çağdaş dünyanın demokratik düşüncesine uyğun gelişdirib, Alman, Yapon uluslarının 2-ci Dünya Savaşından sonrakı YENİDENDOĞUŞUtek yenidendoğuş yolu tutmasag, görülen bütün işler deyersiz olacag, gelecek, elece de indiki soylar bizi bağışlamayacagdır!

Ona göre de, Azerbaycan Respublikası, Ana Yurdumuz Azerbaycan, Elimiz, Ulusumuz garşısında oğul borcumu yerine yetirerek, “Roman Sıpin ölmedi, biz batdıg” yazısının sonundakı çağırışı bir daha yenileyirem: “Azerbaycan Türkleri daha 215, 102, ya da 32 il gabagkıtek ağır dini-ideoloji durğun günde deyildir! Ortada daha ne Rusiya İmperiyasının yürütdüyü strateji “Velikoros politikası”, ne de SSRİ-i bolşefaşistlerinin ermeniyönlü oyunları vardır! Azerbaycan Respublikası BMT-nin üyesi, özgür Respublikadır. Azerbaycan Türkleri bundan sonra yağıların yüz il, ya da 30 il gabag yaratdığı kurallarla, yasalarla yaşayamaz, var olamaz! Buna göre de, başda Azerbaycan Respublikasının prezidenti olmagla ölke başçıları Türk Ulusunun bilimçilerinden, aydınlarından böyük bir “Gurucu Komisyon” yaradıb, Azerbaycan Türklerinin min illerle sürecek, ozünütanıma, özünütanıtma, özünüdoğrulama ilkelerine dayanan politik, geopolitik, sosial, kültürel, toplumsal yaşam strategiyasını  yaratmalıdırlar!”.

12 aprel 2021-ci il.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv