AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI, YOXSA ARAB-SİON DİN OYLAĞI (AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASININ YÜZ İLLİYİNƏ)

Son illerde Bakınin gün-günden “ingilistan”a çevrildiyini, Arab-sion din işbirlikçilerinin bu ad altında evrensel-dünyevi  ulusal Türk düşüncesini  pozub ölkemizi geriliye, din yolu, arabca mezheb-sünni-şie garşıdurmasına, orta çağ söylenceçiliyine sürüklediyini, Azerbaycan Ağalığının işine yaradığından onları desteklediyini, ulusun arxasız, yardımsız bilimçilerinin, aydınların da uzagdan durub yana-yana boylandıglarını görürük. Ölkede olan AMEA yox, Kültür Bakanlığı yox, Gadınkom yox, Gencler Bakanlığı yox, ulusun çıxarlarını goruyan bir toplumsal gurum yox, Az.TV-lerin gızları-oğlanları ağlar günlü ailelerin ağrı-acısından prokuror kimi ötmekde, vur çatlasın-çal oynasında, “5/5”-lerin bambılılığında…

***

Sırağa gün son 20 ilde yaşadığımız Yeni Yasamaldakı “Hekimler evi”nde işleyen bir Qarabağ  qaçqınına zeng etdim.

  • Dedi: müellim, sabah gelemmerem, sabah Qətldir.
  • Dedim, qətl nedir?
  • Dedi: Qətl de, qətl!
  • O ne demekdir? Bilmirem axı!
  • Dedi: ne bilim e, o, şaxsey-vaxsey de…
  • Dedim: ne şaxsey-vaxsey, gel işini gör.
  • Dedi:Yox!

Beyler, beyimler, bele getse, urusun atasına rehmet deyeceyik…

Gelecek soylar bu düşkünlüyü bize  bağışlamayacag!!!

***

Bakının ortasında yaşamın gün-günden  çetinleşdiyi son 10-15 ilde II Yeni Yasamalda, panel evlerde de olsa gerginlikden bir az uzag yaşayırdıg. Bakının yarını görmeyen düşüncesiz başçıları acgözlükden son 5 ilde I, II yasamalları göydelenlerle tepib yaşanmaz etdiler. Zavod-fabrik, üretim olmayan ölkede taksiçilikden başga iş olmadığından, Yeni Yasamalda da bacaran pul verib bir dükan açır, gabağına da yazır MARKET, ya da SUPERMARKET. Taksiçilik de yeniden Rusiya İmperiyasındakı Bakıda ancag arabaçılıgla hamballığa işe alınan Türklerin “ata-baba” işine çevrilib.

Demokratik, çağdaş, ireliçi Azerbaycanın savaşçısı Xalig Bahadırla bir gün Bakını gezib “ingilistan”da töredilenlerden Mirze Celil yazanlara benzer 1-2 publisistik yazı yazmağı planlasag da derd elinde govrulduğumuzdan, elece de, baxan,  oxuyan olmadığını bildiyimizden indiyedek edemmemişik.

İndi gücü çatan başını götürüb Yeni Yasamaldan gaçır…

***

Garabağlı gaçgınla danışığımızın ertesi gün tezden evden gedende Yeni Yasamalın dükanlarının çoxunun bağlı olduğunu gördüm. Dediler: imamlara yas tuturlar, günortadan sonra açacaglar.

Beyler, beyimler! Yağı Azerbaycanın yüzde 25-ni tutub, yağmalayıb, çalıb-çapır, 30 minden çox Türkü öldürüb, bir milyondan çox soydaşımızı yurdundan-yuvasından govub. Siz yurunuzu  yağıdan almağın yollarını aramagdansa, 1400 il gabag politik ağalıg üstünde bir-birini öldürmüş arablara yas tutursunuz. Buna ne ad vermek olar???!!! Siz Türksünüz, yoxsa Arab???!!!

***

Yeni Yasamalın baş küçesindeki dükanlardan birinin adına baxın: Meğrib. Bu ne demekdir???!!!

Meğrib Arab sözüdür, Batı, Günbatan demekdir. Bu, anlamsız, Türk diline, düşüncesine yad sözü Azerbaycanın yurddaşlarının düşüncelere niye soxursunuz?!!!

Eyy, yiyesiz Azerbaycanın düşüncesiz başçıları! Bu işleri izleyen, gözlemleyen, kontrollayan bir dövlet gurumu, orada çalışan ulusal Türk düşünceli DİLBİLEN bir adam yoxmu?! AMEA-nin Dilçilik İnstitutunun arabca danışan direktoruna Deli Petrodangalma, gohumlara, dost-tanışa yüksek ad, un, donlug, pensiyaverme aracına çevrilmiş, yubadılmadan ortadan galdırılmalı AKADEMİK adını neye göre veribsiniz???!!!

***

Bir az yuxarıda Hiranur adlı, satıcısının gapısına dirseklenib telefonla oynayan “yolüstü dükan”lardan birinin garşısında dayandım.

Sordum: Göy varmı?

Var – dedi.

İçeri geçdim. Bu, hiranur ne demekdir?

  • Peyğemberi Müşriklerden EX ? eden mağara demekdir.
  • Ex nedir?
  • Ne bilim…

Sen de peyğemberçisen?

Yaşıl satıcı dinmedi…

Din gulları gerekende lal ola bilir, ellerine olanag keçentek baş kesirler.

***

Arab-sion işbirlikçileri, son illerde Azerbaycanı da Türkiye kimi “İmam Hatib ölkesi”ne çevirirler. Onlar tekce “Hac” dolamasından gazandıgları saysız milyard dollarlardan bir azını çeşidli yollarla Azerbaycanda, Guzey Gafgazda din adı altında dağıdıcı, geriçi politikalara goyurlar. İşsiz-gücsüz yeniyetmeler, yaşıllar, toplumun oxumamış gatlarından olanlar onların toruna düşürler.  Azerbaycanlılar, Dağıstanın Gafgaz Ellerinden olan aydınları bunu görmelidirler!!!

***

Din alverçilerinin yaşıl satıcının da beynine yeritdikleri bu söylenceye göre Mehemmed onu öldürmek isteyen Müşriklerden gorunmag üçün gaçıb  bir mağaraya girmişdir. Bir hörümçek de Mehemmedi Müşriklerden gizlemek üçün tez özünü  mağaranın ağzına yetirerek ora tor çekib onu ölümden gurtarmışdır…

Bu gün böyük Atatürkün yarag arxadaşları ile birlikde milyonlarla Türkün ölüsü üstünde gurduğu  layig Türkiye Respublikasının  bas “imam hatibi” – Erdoğan  bu eskimiş, anlamsız söylenceni dövlet töreninde danışır…

Yazıg Türkiye, yazıg Azerbaycan!

***

Din söylencelerine gapılmış Türkiyede çoçuglara insanı aşağılayan Hiranur adı da goyurlar, bizdeki, elece de oradakı TALEH – pis, kötü, ayıb, elece başga adlartek…

Beyler, beyimler, doğaya, bilime, texnolojiye dalını çevirib din söylencelerine, allah-allahlara, allah bilerlere, cennete getmek axmaglığına gapılıbmış heç bir ulus, heç bir dövlet yaşayammaz!!! Bu aksiomdur!

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv