“Nəsimi ili”nde Ziya Bünyadovla Alibala Hacızadəni anaraq, Azərbaycanın Türk ulusunun gələcək soylarına düzgün bilgi ötürmək amacı ilə

1

Bu günlerde Azerbaycan Radiosunda “Nesimi ili”le bağlı veriliş verildi. Jurnalist akademik Ziya Bünyadovun sağlığında çap edilmemiş bir araşdırmasına dayanarag, İmadeddin Nesiminin derisinin diri-diri yox, öldürülenden sonra soyulduğunu deyirdi. Verilişden açıg-aydın İslam dinini, onun şeriet hügugunu ağlamağa çalışıldığı görünürdü.

Mence Nesiminin derisinin diri-diri, ya da öldürülüb soyulması insanlıg tarixinin en böyük suçlarındandır. Bele cinayeti ancag kaftar, timsah düşünceli varlıglar, ya da dinçi alçaglar eder! Tongalda yandırılan Cordano brunolar, Vorfolomey geceleri, derisi soyulan Nesimiler DİNlerin insanlığa getirdiyi bağışlanmazlıglardır!!! Onları heç ne ile ağlamag olmaz!!! Bu alçaglıgları gören ağıllı Avropalılar dini gereken yerinde oturtsalar da, müselmanlarda heç ne deyişmeyib! Özlerini allah sayanlar bu gün de öldürdüklerini kaftartek parçalayıb, gizledirler. İstanbuldakı Saudiye elçiliyinde jurnalist Gaşıgçının oldürülmesini unutmayın!!!

2

Şeriet “prokurorları”  Nesimini “bir neçe ağılsızı başına yığıb yoldan çıxarmagda” suçlayıblar.

Siz neden başgalarını ağılsız, özünüzü agıllı sayır, anayasaya, evrensel hüguga uymursunuz???!!! İnsan özgürlüyünü tanımayan hügug Evrensel deyildir!!! Bilin, Evrensel hügugda allah dediyiniz yoxluğun adı ADALETdir!!! Onu özgür doğulmuş, yer üzünde özgürce yaşamag hügugu olan insan yaratmışdır!

3

XX yüzilin 60-ci illerinden Avropadakı özgürlüklerden yararlanıb, “islamda bele deyil,” deyerek onu savunanlar ortaya çaxdı. Bu axın indi Türkiye Respublikasını sarıb demokratik respublikaçılığı demek olar ortadan galdırmış FETÖçularla, ERDOĞANçıları yetişdirdi.

Çekilin, insanlığın, Türkün bilim, texnoloji, kültür, gelişme, yüksek axlag yolundan!!! İslam dini menim Türk ulusumu barışmaz Sünni – Şieye bölüb parçalayır, onu “allahın gulu” dedikleri düşüncesiz ümmete – topluluğa cevirmeye çalışır, gözel Türk dilimi ortadan galdırıb yerine anlamsız Arab dilini soxursa, men onunla barışmaram, ona garşıyam!!!

4

Ziya Bünyadov Azerbaycan Türklerinin XX yüzilde yetirdiyi özgür düşünceli, uca oğullardandır. “Nesimi ili”nde onun adını geriçi İslam dinile bağlayıb kiçiltmek düzgün deyildir!

Menim Ziya Bünyadovla ilişkim olmamışdır. Ancag gohumlarım, tanışlarım AMEAda onunla işlediyinden bir sıra yaxşı özelliklerini eşitmişdim. Ziya Bünyadovun ele, ulusa gerekliyini ise 1988-ci ilde Ermeni satgınlığı başlayanda anladım. O çağda Azerbaycanın deyerli aydınlarından, yazıçılarından birini – Alibala Hacızadenin könlüne bele deydim…

5

Ağanbekyan, Ambarsumyan, Zori Balayan, Silva Kaputikyan, iştoyanların Azerbaycana, Türke garşı durmadan çalışdığı çağda bizim Moskvadakı elçilerimizden Mirze İbrahimov “Literaturnaya gazeta”da yağılara “eşgname” yazır, Anar gezetlerde “men bele işler üçün doğulmamışam,” deyib baş aldadır, SSRİ Ali Sovetinin yardımçısı Püstexanım Azizbeyova “gızışmış yaşılları” toxtatmag amacı ile Paris Komunası Gemi Temiri Zavoduna topladıb, Mikoyanla aile dostluğundan, Kremlin dincelmek yerlerinde birlikde keçirdikleri günlürden danışırdı…

Bele bir toxtadıcı yığıncağı da “Genclik” jurnalının Şeyx Şamil küçesindeki redaksiyasında düzeldib, Ziya Bünyadova Yaponiya gezisinde gördüklerinden danışdırırdılar. Ancag özgür huylu Ziya toplantıdakı yaşıllara düzgün politik yol göstere, arxasınca apara bilmese de, Tokioda çağdan çobantek geride galdığımızı anladığını deyirdi…

6

Gıcıglardan orada-burada başlayıb tez de sönen ilk mitinglerin birinden gayıdırdım. Miting olanda maşınımı bir tanışımın Üzeyir bey Hacıbeylinin “Ev muzeyi”nin yanındakı evinin yaxınlığında saxlayardım…

Yorulmuşdum. Heyete girib, oradakı krandan üzümü yudum. Bu anda ev yiyesi 1-ci gatda yerleşen otağından meni görüb tez çöle çıxdı, salamladı, haradan geldiyimi sordu:

Dedim: – Mitingden.

– Gel içeri, seni tanıdığın bir yerlinle görüşdürüm.

– İçeri keçmek istemedim. Ancag o, meni gücle içeri çağırdı.

Alçag boylu, ikimizden de yaşlı bir adam Girişde durmuşdu. Biz içeri girentek elini mene uzatdı:

– Alibala Hacızade.

– Men seninle görüşmek istemirem!

Kişi duruxdu.

–  Niyee???

O çağdakı gerginlikden çığırdım:

– A kişi! Ermeni üstümüze gelib! Moskva baxmır! Respublikanın başçısı bambılı! Galmışıg yiyesiz! Bir adam bele yoxdur, Ermenilere cavab yazsın! Birce Ziya Bünyadov Ermenilere cavab yazıb! Sen de durub ondan povest yazıbsan! Men seninle ne danışım?!

  • Alibala boynuma carıldı.
  • Yadigar, seni nece eşitmişdim, ele de gördüm! Ziya müellimle düzelişmişik. Getdim yanına, dedim bağışla. O da bağışladı. İndi aramız yaxşıdır!
  • Könlüm bir az açıldı. Sağollaşıb, ayrıldıg.

7

Bu gün dönüb arxaya baxanda  böyük gurbanlarla dövlet gursag da onu çağdaş demokratiya ilkelerile gelişdiremmediyimizi, politik ulustek yetişmediyimizi anlamalıyıg.  Bu yönde en böyük suç o çağın Ziya Bünyadov, Baxtiyar Vahabzade, Azad Mirzecanzade, Gabil, Anar, Püstexanım Azizbeyova, Zeyneb Xanlarova, Yusif Samedoğlu, Elçin, Cabir Novruz, Vagif Samedoğlu…, elece de başga tanınmışlarınındır. Gelecek soylar Azerbaycanın Türk ulusunun adının deyişdirilmesine bele dözmüş o çağın tanınmış aydınlarının ulusun önüne düşmeyerek, onu savaş meydanında başsız, başçısız goyub gaçmasını bilmelidir!

Sözsüz, burada Rus dövletinin 200 illik ulusüstü politikalarının ulusal düşüncesizleşmede çox böyük önemi olmuşdur. Rusdan önce de öz “Şeyx nesrulla”larımızın İslam adı ile yeritdiyi arablaşdıma, farslaşdırma axmaglığı da başga bir ağrı-acıdır!!!

Akademik Ziya Bünyadov eyitimdengelme kosmopolit olsa da, özgür huylu, uca insandı. O, politik yanlışını, ulusunun uduzduğunu anlamağa başlayanda, el-ele çalışan yağılar onu öldürdüler. Suçlular bu günedek de tapılmayıb…

Sovet İttifagı Bahadırı Ziya Bünyadov Azerbaycan, Türk ELi, Türk ULUSu, ÖLKE, YURD yolunda  gurban getmişdir. O BAHADIR, Arab sözü olduğuna göre işletmek istemediyim – ŞEHİDdir!!! Onun uca adı Azerbaycanda uca tutulmalı, Azerbaycan Respublikası, Türk ulusu durdugca anılmalı, “Nesimi ili”inde de çocuglara, yeniyetmelere, yaşıllara örnek gösterilmelidir!!!

 

1 fevral 2019-cu il

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv