YADİGAR TÜRKEL. CORONAVİRUSUN POLİTİKANLARLA DİN ALVERÇİLERİNE YANITI

1

     Coronavirus olayı başlayandan onu ABŞ-ın, Masonların yaradıb yaydığını, sonra “it-pişik yeyen çinlilerden” yayıldığını deyirdiler. Öten günlerde başda Azerbaycan Respublikası olmagla, ayrı-ayrı respublikaların ağalıglarının pandemiya deyilen küresel salgına yanaşmasını, bilimçilerin, jurnalistlerin teleçıxışlarını, sosial basını analiz edende biliksizliyin, bacarıgsızlığın, politikanlığın öne çıxdığı göründü (Almaniya, daha çox da Yaponiya respublikalarının bu koronavirus politikası ile bağlı bilgim azdır). 

Türkiye Respublikasının Din İşleri başkanının – baş mollasının bir neçe gün önce Koronavirusa garşı dua oxuması, dünen başda Vatikan olmagla bir neçe “xristian dövleti”nin  “din alverçisi” – baş keşişlerin de bele axmaglıg etmesi, dünya uluslarının 21-ci yüzilin 20-ci ilinde de nece dolaşıg günde olduğunu gösterir.

Molla Erdoğan Türkiye Rerpublikasındakı demokratik, özgür basını, illerle yetişmiş bilimçileri susdursa, dağıtsa da, orada heç-heç, hansısa bir deyerli bilimçini danışdırırlar. Onlar da bizim “akademkcikcikler”, “jurnalistcikcikler”tek iki sözden bir “möhterem prezidentimiz bele dedi”, “ümummilli liderimiz ele dedi”, “birinci vitse prezidentimiz milletimizi allaha tapşırdı” kimi axmaglamır, bilimçitek danışırlar.

Azerbaycan Respublikasında ise son 27 ilde buraxılmış politik yanlışlardan nese demek isteyen “çağrılmış” da sözarası, “bu respublikanı ümummilli liderimiz Heydar Aliyev yaradıb” deyir. Bu yerde yazıg güne goyulmuş o mikrobiolog doktor-professora deyirem: Bey, Azerbaycan Respublikasını başda Mehemmed Emin Rasulzade olmagla böyük Türk bahadırları 1918-ci il mayın 28-de Azerbaycan Türklerinin dövletidek yaradıblar! O, 1991-ci il oktyabrın 18-de Azerbaycan Xalgının dövleti kimi yeniden gurulub! Ele o gün de, Azerbaycan Respublikasının prezidenti Ayaz Mütellibovun №222-XII gerarı ile doğrulanıb! Azerbaycan Xalgından – Türk Ulusundan başga kimse ölke Anayasasında yazılmış bu gerçeyi menimseyemez, danamaz, adına çaxamaz!!!

2

      19-cu yüzilin ikinci yarısından Batıda, Rüsiya İmperiyasında mikrobiologiya (mikros-kiçik, bios-yaşam, logos-bilim) biliminde böyük uğurlar gazanılsa da, DNK-larında yer üzündeki yaşamın “açarı” olan mikrobların varlığında Nizami Gencevinin dediyi “Bütün şeyleri axtar, birincini axtarma. Birincini axtarsan ayaggabıların cırılar” gizlini yatıb!

Coronavirus okullarda öyrencilere “Çarlz Darvinin Evrim Teorisini (Arabca Tekamül Nezeriyesini) tanımamag axmaglığı öyredilen ölkelerin çağdışı, dinçi başçılarına: Men heç bir allahın işi deyilem! Meni heç bir allah yaratmayıb! Men yaranışın mayasındayam! Mensiz Yerde yaşam yoxdur! Ağlınızı başınıza yığıb Yeri – Göyü – Evreni, özünüzü gorumayıb tibbi, sosial-politik gerekenler yerine hay-küyçülük, politikanlıg etseniz, köyneyimi deyişib yene geleceyem! Uduzan, yox olan siz olacagsınız! – YANITını verdi.

Son 25 ilde Azerbaycan Respublikasının Açı gurumları doğal gelişme yolu ile tutulub, ölkede seçilmiş Parlamentin gözetiminde işleyen yasal Ağalıg olsaydı, basın bir-birini danan yaltagların yersiz öygülerile dolmaz, Azerbaycan Respublikası bu kürüsel salgını az itkilerle keçerdi! Ona göre de Koronavirus salgını keçilentek Azerbaycan Respublikasının seçilmemiş Parlamenti buraxılmalı, aydınlarla bilimçilerden, politiklerden “Azerbaycan Respublikasını Gelişdirme, Demokratikleşdirme Komisyonu” yaradılmalı, ölkemizi çağdaş, demokratik yükseliş yoluna goymalıyıg!

Özü de bu işler garşılıglı sayğı ile görülmelidir!

 

7 aprel 2020-ci il

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv