YADİGAR TÜRKEL. Pr. Dr. KAMRAN RÜSTAMOVUN YANDEKSDEKİ ERMENİ YALANÇILARINI DARMADAĞIN ETMESİ

1

Azerbaycan Respublikasının BAHADIR Ordusu Velikorosizm düşünceli politikanların günden-güne dağıtdığı Rusiya Federasiyasının yaraglandırdığı elaltı Ermenilerin  oradan-buradan yığma terror destelerini darmadağın etdiyi günlerde, yağı ideologları Yandexde: “İlxam Aliyev iz Sirii islamskix terroristov vozit” toxuyub, konunu yaxşı bilmeyen milyonlarla insanı çaşdıranda, Azerbaycan Respublikasının AMEA-nın başındakı 50 illik “baş ideolog”unun başçılığındakı akademikcikciklerin birinden ses çıxmayanda, Moskvada yaşayan prof. dr. Kamran Rüstamov  ermenileri “polnotsennaya militarizasiya i duxovnaya mobilizasiya”ya çağıran Hay ideologları ile tekbaşına döyüşdü, tekbaşına! Yaşasın!

2

Bir de Rizvan Buntürk vardı. Azerbaycan Türklerinin bu dönmez ideologu adındakı min daşı yağılarla birge, AMEA-nın ideologiya institutlarındakı, Velikorosizmin 20-25 illik “agent vliyaniya”sı olan akademik direktorların, oradan-buradan köçürme elmler doktorlarının, felsefe doktorlarının başına tökür, Azerbaycan Türklerinin çöreyi burnunuzdan gelsin – deyirdi. Rizvan Buntürk AMEA Felsefe Sosiologiya İnstitutunun ata-babadan “agent vliyaniya” olan direktorunu utandırmag üçün Birinci Garabağ savaşının bahadırlarından Aliyar Aliyevden de bir yazı yayımlamışdı. Sağ olsun!

3

Aşağılıg ölçüsü olan Haylar savaşın ilk günlerinde Azerbaycan Türklerini nece de aşağılayan yazılar, açıglamalar (komentariyeler) yazırdılar! Birine baxag: “Azeram begat nauçili, plavat toje nauçim, do Turkmenii…”.

Azerbaycan Türklerinin Bahadır Ordusu Ermeni politiklerile birge psixi xeste olan Ermeni ideologlarına da ders verdi. Bundan sonra bir daha Raffinin David bek, ya da Türk çocuğunun derisini soymagla öyünen Zori Balayanın Ocağıtek uydurmaların yazılmaması üçün, Azerbaycan Respublikasında gereken ideoloji işler görülmelidir! Ancag Azerbaycan Respublikasının ideoloji işleri daha 50 il Ramiz mehdiyevlere, kültür, idman, yaşıllar bakanlıglarımızın işleri 20 il Abulfaz garayevlere, Bakı Dövlet Universiteti 20 ilden sonra “çaxırçı” olduğu bilinen Abellere, KGB bazarçıya  tapşırılarsa, Azerbaycanlıların başına yeni-yeni Velikoros-velikoermeni oyunları gelecekdir! Bu gün de bu dolaşıgda galmışıg.

4

Azerbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Aliyev bu dolaşıgdan çıxmag üçün  birleşdirici – ulusal ideologa cevrilib, Türk ulusunun müxalifet deyib toplumdan dışlanmış kesimlerine “5-ci kalon” dememeli, başgasına anadangelme çox sayğılı olan Azerbaycanlıları  Avropanın en gelişmiş ölkelerindeki demokratik politik guruluşa yöneltmeli, Azerbaycan Türklerinin yenidendoğuşunun ideoloji özülünü düzgün goymag üçün bilimçilerle aydınlardan Gurucu Komisyon yaratmalıdır. Gurucu Komisyon Azerbaycanda ulusun, toplumun bütün kesimlerinin hügugu gorunan, min illerle sürecek en demokratik Yenidendoğuş  Strategiyası, sonda Nizami Gencelinin “Edalet Ölkesi”ni yaratmalıdır! Başga yol velikorosizmle sevetlerin bataglığında batmagdır!

Ata Yurdumuz Azerbaycanı yağıdan goruyanda Azerbaycanda “müxalifet” yox idise, Azerbaycan Respublikasının prezidenti Yenidendoğuşda da on milyon yurddaşı bölmemeli, birleşdirici, govuşdurucu Ata olmalıdır!

 

       26 dekabr 2020-ci il

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: best suv | Thanks to trucks, infiniti suv and toyota suv